Pagobaj - Gradicsel

Te hol dolgozol? A Pagobaj-ban (Központi Panasz-, Gond- és Bajbejelentő Hivatal), vagy a Gradicsel-ben (Központi Gratuláció- , Dicséret- és Elismerésbejelentő Hivatal)?

Kamilla kisasszony, a rémlátó, eleinte a Pagobajban dolgozott, és  munkahelyén naphosszat olvasta a panaszokat, órák hosszat sírdogált és borzongott. Általánosságban pedig meggyőződése volt, hogy az ablakokat zárva kell tartani, mert a  nyitott ablakon pókok és legyek jönnek be, amik megcsípnek, a macskákat tilos simogatni, hisz  kórokozókkal vannak tele, a kisfiúkkal nem szabad játszani, mert verekedősek, az emberekkel pedig nem szabad szóba állni, mert minden ember rossz. A rádióban hírek másról sem szóltak, mind hogy leszakadt, kigyulladt, felborult, kirabolták..., az időjárás jelentés pedig mindig szélről és esőről adott hírt.
Kamilla kisasszony már vagy 15 éve dolgozott a Pagobajban, ezidő alatt csak feketében járt, a lakását pedig 7 lakat alatt őrizte.

Aztán egy szép napon, áthelyezték a Gradicselbe. Attól a naptól fogva nyitva állt lakása ajtaja és ablaka is az emberek és a napsütés előtt, a hírekben jó dolgokról számoltak be, sütött a nap, de ha mégis eső kerekedett volna azt sem bánta, hisz az csak felfrissít, az öreg embereket fiatalok segítették át a zebrán, az elveszett pénztárcákat visszaadták... kérdezősködött, ismerkedett, dicsért, és virágos ruhákban járt.

Te hol dolgozol? A Pagobaj-ban, vagy a Gradicsel-ben?


Nincsenek megjegyzések: